Нинова: Изпратихме покана до ИТН, ДБ и ИБГНИ за разговори за бюджета

Днес изпратихме покана до "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се БГ. Ние идваме" да проведем сериозни и отговорни разговори за актуализацията на бюджета, заяви днес лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Нека без партийна ревност и претенции за лидерство постигнем съгласие за повишаване на доходите, в това число преизчисляване на пенсиите, за набавяне на необходимите лекарства за болниците и заплащане труда на медиците на първа линия, за компенсаторни мерки за икономиката, работниците и самоосигуряващите се лица, за помощ на структурите на МВР и МО за опазване на границите от нелегални мигранти, призовава Нинова.

В три идентични копия, адресирани до Тошко Йорданов, Христо Иванов и Мая Манолова, лидерът на БСП предлага всяка парламентарна група да излъчи по двама представители, които до края на седмицата да обсъдят предложенията между първо и второ четене на бюджета.

България има нужда от стабилност, а българските граждани от работещи за тях решения. Разчитаме на разум и държавническо мислене, добави Нинова. /БГНЕС