Нинова: Мафията се самовзриви отвътре през съдебната система и роди коалицията на имунитетите и страха

Това, което се случва днес в НС, не е конюнктурен въпрос, не е обсъждане просто на имунитетите на няколко депутати. Това е големият въпрос за паралелната държава и задкулисието. В последния месец тя се прегрупира, за да оцелее и да продължи да управлява. Два клана в мафията се сбиха кой да овладее държавата и да продължи да съществува. Мафията се самовзриви отвътре през съдебната система и роди коалицията на имунитетите и страха.


Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна, предаде репортер на БГНЕС.

Тази коалиция е изкуствена по политически причини, по морални причини, и е единствено, за да спаси кожите на няколко души. Абсолютно шоково е, че тези, които незаконно арестуваха Борисов, днес му пазят имунитета, а Борисов, който свали правителството на ПП, днес се прегърна с тях, за да спаси себе си. Това няма никакво обяснение, нито политическо, нито морално", добави Нинова.

Лидерът на БСП подчерта, че партията продължава да иска разграждане на паралелната държава, където и да се намира тя. "Апелираме операция "чисти ръце" със или без Гешев да продължи докрай - да продължи във всички партии, в министерства, в редовни и служебни кабинети, навсякъде където се крадат 10 млрд. лв. годишно", призова тя.

"Няма да подкрепим тази комисия. Няма да бъдем частичка от пералнята, която в момента сглобявате. Няма да излъчим и представилите в тази комисия", каза още Нинова./БГНЕС