Нинова: Местните избори са възможност за истинската промяна

Тръгваме много сериозно към местните избори. Първи приехме предизборната си платформа, което за над е много важно, и първи одобрихме 138 кандидати за кметове и листи. Следващата седмица ще продължим с другите над 100. Тръгваме с висока степен на готовност.


Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като от партията подадоха документи за регистрация в Централната избирателна комисия (ЦИК), предаде репортер на БГНЕС.

За нас местните избори са възможност да стане истинската промяна в България, защото промяната на върха в парламентарната власт и законодателната власт не стана. Там промяната и статуквото се сляха в безпринципна сглобка за пари и власт и възможността това да бъде променено са местните избори, каза още Нинова.

Тя призова гражданите да излязат и гласуват през октомври, защото „промяната е в техните ръце”.

Според Нинова основна цел пред левицата е да променят модела „ГЕРБ“.

Промяна на модела на задкулисието и на паралелната държава на ГЕРБ, който се е вклинил в общините вече години наред, уточни лидерът на БСП.

Нинова коментира, че според нея няма да има проблем при одобряването на кандидатурата на Ваня Григорова за кмет на София на Националния съвет на левицата. /БГНЕС