Нинова: Най-разумно е да направим мнозинство, което да приеме Бюджет 2022

Ниската избирателна активност на избори „2 в 1” е много силна камбана към всички ни, за недоверие към институциите. Трудното започва от утре.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в първото си изявление в изборната вечер, предаде репортер на БГНЕС.

Към този момент сме на трето място, нашето поведение и конкретната ни и ясна кампания, ни помогна да бъдем стабилни. Имахме изпълнително бюро, коалиционен съвет – не сме обсъждали въпроси за оставки, заяви Нинова.

Парламентът е много фрагментиран и изисква много голяма мъдрост. Когато получим покана за правителство, ще се отзовем. Ще бъде диалогични и разумни, каза още Нинова и подчерта, че най-разумно ще бъде да се формира парламентарно мнозинство, което веднага да се заеме с приемането на бюджета за 2022 година.

Конфигурацията е сложна в парламента. Нямаме време за приемането на бюджета за 2022 г. Докато се водят разговорите за правителство, най-голямото усилие ще бъде да направим мнозинство за приемането на бюджета за 2022 г. Ще положим сериозни усилия, имаме своите предложения за него. В следващите дни трябва да търсим разум и съгласие по политиките за Бюджет 2022, каза Нинова.

Разбира се, че ще подкрепим президента Радев на втория тур, заяви лидерът на БСП.

Според нея ниската избирателна активност е дългосрочно опасна и всички политици трябва да го осъзнаят и да вземат мерки. /БГНЕС