Нинова: Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ, няма да подаваме оставка

Няма да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ и няма да влизаме в съюз с ГЕРБ и ДПС. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.

Притеснени сме от понижаващата се избирателна активност, това е шамар за политическата класа и е крайно време да осмислим какво ни казват гражданите, добави Нинова.

Очаквахме по-високи резултати, но не драматизираме от това, вземаме си поуки, ще вземем решения какво да променим. Успяхме да запазим предишния си резултат с по-малко от 1% разлика, това е позитивното, каза още Нинова.

В събота свикваме Национален съвет на БСП, там ще говорим за резултатите и ситуацията. Оставка няма да подавам, категорична бе Нинова.

Оставките ни в момента се искат от хора, които през цялото време работиха срещу БСП. Резултати са същите като на миналите избори - 10%, каза лидерът на левицата.

Спорд нея експертен кабинет е опит за скриване на политическата отговорност зад уж експертни личности.

Не приемаме експерти да поемат отговорност, а политиците да се скрием, коментира Корнелия Нинова.

ГЕРБ спечели, така че отговорността е тяхна да състави кабинет. Ще изчакаме втория мандат, ще изчакаме третия, ще водим разговори, но категорично не с ГЕРБ. Нови избори не са добър вариант, по-добре да има редовен кабинет, нека ГЕРБ да опитат, каза Нинова. По думите ѝ, след като вторият мандат отиде при "Продължаваме промяната", която е втора сила след вота, и ако БСП бъдат поканени на разговори, ще отидат. /БГНЕС

Тагове: