Нинова: Напът сме да осъществим целта си да разградим модела ГЕРБ

Имаме няколко добри новини. Целта, която си поставихме, е да се разгради модела ГЕРБ в местната власт. Напът сме да осъществим тази цел. След 18 години управление на ГЕРБ в София, вече ги няма. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.


„Почти навсякъде вотът за партийните листи е повишен спрямо последните избори. БСП се връщаме с повишено доверие. В няколко десетки общини печелим на първи тур, и в още повече общини отиваме на втори тур. БСП подобрява резултатите си, което ни прави щастливи. Благодарим за доверието на хората“, добави Нинова и даде за пример Русе, Разград, Силистра и Хасково, където техните кандидати са на балотаж.

На въпрос от кого ще търсят подкрепа за втори тур тя посочи: „Ще се съберем щаба, ще помислим“.

Нинова заяви, че тя е била в централата на партията, а не при Ваня Григорова, защото е трябвало да се обобщят данните за цялата страна. „Във връзка сме с колегите от софийската организация. Разговаряхме с Иван Таков. Всичко уточнихме, но тук носим отговорност за БСП в цялата държава. Не търсете под вола теле с това“, каза тя.

„Ние доказахме, че сме принципни в борбата с модела ГЕРБ и хората трябваше да се убедят, че сме последователни в тази политика и няма да ги предадем“, обясни Нинова успеха на изборите. По отношение на предстоящите балотажи, лидерът на БСП бе категорична: „Не може толкова години да се бориш с модела ГЕРБ и сега да ги подкрепиш на балотажите“.

Тя заяви, че е очаквала скандалът с машините да се отрази на изборите като се понижи избирателната активност, но това не се е случило. „Предстои да се разговаря по Изборния кодекс и неговите слабости. В парламента ще се свика комисия за машинното гласуване. Предстои да се развият тези въпроси“, каза Нинова. /БГНЕС