Нинова: Не сме вождистка партия

Не харесвам агресивния тон и лепенето на етикети. Обръщам се към тези другари, които си позволяват да го правят. Това е грозно и демотивира партията и нейните членове. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.

Решението за избор на Петър Витанов е взето с тайно гласувано от петте евродепутати. Неслучайно нямаме политическо решение кой да им бъде председател. Няма решение на Изпълнителното бюро, няма мое решение, няма мое изказване. Умишлена е политиката да не се бъркаме в работата на групата ни евродепутати. Доколкото знам събрали са се, с тайно

гласуване, имало е две кандидатури на Петър Витанов и на Сергей Станишев – избрали са си Петър Витанов. Да не ми приписват и това на мен, уточни Нинова. Винаги са казвали – ние не сме еднолична партия, не сме вождистка – не сме. Събрали са се евродепутатите и с тайно гласуване по най-демократичен начин, са избрали това. Моля да не ги обиждаме, призова Нинова.

Попитана дали ще оттегли оставката си, Нинова отговори: На всички въпроси за оставка отговорих. Информацията, която излиза, просто не е вярна – нито е приемано решение за промяна в устава на днешния пленум, нито за избор на нов председател на конгреса. Тези неща не са обсъждани, каза още Нинова.

Дневният ред на конгреса ще включва като първа точка политически доклад, който е одобрен, подготовка за местните избори, констатиране на оставката на председателя и стартиране на процедура за избор на нов председател по пряк избор, уточни Нинова. /БГНЕС