Нинова: Нови избори ще са хаос. Подкрепяме Рашков за КПКОНПИ

Избори сега означават още хаос, задълбочаване на кризите, липса на Народно събрание, което да вземе адекватни решения, неизвестност и несигурност и не може да допуснем това да стане. Ние носим отговорността за участието в това управлението.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която е вицепремиер и министър на икономиката в кабинета „Петков”, предаде репортер на БГНЕС.

Нинова заяви, че за левицата най-важно в краткосрочен план е да се приеме актуализацията на бюджета.

Нашите предложения са включени в нея, а именно да помогнем на младите семейства с намаляване на данъците, да се увеличат пенсиите, да се увеличат ваучерите за храна на работниците, да се овладеят цените, да се подпомогнат земеделските производители, да се подпомогне индустрията заради цените на тока и газа, изброи Нинова.

Тя съобщи, че БСП категорично подкрепя политиката на борба с корупцията на правителството на Кирил Петков и борбата с модела „ГЕРБ”. Навсякъде е обрасло с хора и зависимости на предишния модел, каза още тя.

Според нея на този етап не трябва да се вдига ветото за започване на преговори за ЕС на РСМ. Това трябва да бъде така докато РСМ не започне да изпълнява договора, поясни още лидерът на БСП.

Нинова съобщи, че в неделя свиква Националния съвет на БСП. /БГНЕС