Нинова: Планът за убийството на БСП се провали

Приблизително запазваме предишния резултат в една много сложна ситуация. През цялата кампания вървеше една добре организирана и манипулативна кампания срещу БСП.

През цялото време се внушаваше, че БСП е приключила като партия, планът за убийството на БСП се провали.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в първи коментар след изборите в неделя, предаде репортер на БГНЕС.

“Изчакахме да излязат резултатите окончателни. Обсъдихме резултатите на Изпълнително бюро. Това мълчание втори ден ни кара да дадем пресконференция, да благодарим на тези които гласуваха за нас”, добави Нинова.

БСП ще направи вътрешно допитване как да се държи Парламентарната група на партията при следващите преговори за правителство, допълни Нинова.

Тези 9% не ни удовлетворяват. Да не мислите, че плуваме в розови облаци. Ще работим оттук нататък за повишаване на резултата, коментира още лидерът на БСП.

“Не за пръв път се случва да ни се създава партия-двойник в последните две години. Този път тази гъба-войник беше “Левицата!” Планирано, организирано, подплатено с много финансова подкрепа - стотици хиляди левове вече официално публикувани за кампанията им, с подкрепата на служебния кабинет. На много места областни управители назначени от президента Радев работеха за “Левицата!”, бяха използвани държавни служители, натиск върху хората от БСП да напускат и да се присъединяват към “Левицата!”, добави Нинова.

Тя коментира и резултата на новата лява коалиция: “Левицата е под чертата, а БСП успя да съхрани досегашния си резултат. Това, за което бяха създадени - не за да влязат в парламента, а да вредят на БСП, си го постигнаха. Част от тези 50 000 гласа са на БСП. Но в крайна сметка истинската автентична лява представител единствена в 49-тото Народно събрание е БСП”, категорична е Нинова.

Лидерът на БСП посочи, че след стартиране на парламента ще се направи вътрешнопартийно допитване за това какво да прави БСП в парламента - да влиза ли в правителство, да стои ли в опозиция и т.н.

“Ще разговаряме със всички както и досега. Ще разговаряме, за да ги информираме какво е решила партията. Питаме си членовете, отиваме при другите партии и ги информираме”, посочи Нинова.

Тя отбеляза, че по данни досега на машина за БСП са гласували 114 750 души, а 111 133 на хартия.

“За нас е важно, че дадохме възможност за избор. Показа се, че има нужда и от двете, като половината предпочитат така, а по другата - по другия начин”, уточни Нинова.

Тя коментира, че служебният кабинет не се е справил с видео наблюдението.

“Там е пълен провал”, категорична е тя. Нинова добави, че служебното правителство не е осигурило паравани и тази отговорност е била прехвърлена на общините.

Нинова категорично заяви, че що се отнася до съставяне на правителство, първият и вторият трябва да дадат своите предложения.

Лидерът на БСП уточни, че те са пета политическа сила и към момента организирането на лидерска среща не зависи от тях.

Кристиан Вигенин също благодари за подкрепата на избирателите. “Това, че запазихме и повишихме резултата си, се дължи на силните партийни структури, силната листа и екипната работа. Оптимист съм за следващите действия на БСП”, отбеляза той.

Борислав Гуцанов също благодари за подкрепата и подчерта, че много хора не са отишли да гласуват. “В тази кампания успяхме да намерим много добра стиковка между всички в БСП. Ядрото на БСП вече е абсолютно обединено”, добави Гуцанов./БГНЕС

/БГНЕС

Тагове: