Нинова поиска изслушване на шефа на ДАНС заради затварянето на Руската църква

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска днес в Народното събрание да бъде изслушан председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) Пламен Тончев във връзка със затварянето на Руската църква в столицата след експулсирането на архимандрит Васиан, обвинен в шпионаж, предаде репортер на БГНЕС.


Нинова коментира, че има информация, че докладът е изготвен на база на натиск отвън. “Има много съмнения за експулсирането на свещениците. Бързаха да ги изведат от страната, защото нямат доказателства. Искаме истината”, каза още Корнелия Нинова.

Относно кандидатурата на ГЕРБ - Антон Хекимян, за кмет на София, Корнелия Нинова коментира, че би задала два въпроса към Борисов. “Бил ли е Антон Хекимян лична картица на Борисов в БТВ, защото сега виждаме как телевизията трябва да носи отговорност за нещо, което не е нейно решение. В БТВ има свестни журналисти, които не бива да се червят сега”, каза Нинова. “Вторият въпрос е спазарил ли е София, продал ли е София Борисов за тази кандидатура, друг да спечели града срещу ангажимента да не рови Фандъкова, Орлин Алексиев, или цялата корупционна схема в общината години наред”, попита Нинова. /БГНЕС