Нинова: Поискахме управленската програма на ГЕРБ, те ни изпратиха тази на ПП-ДБ

Парадоксите се трупат един след друг и хаосът се задълбочава. Отговорност за това носи първата политическа сила – ГЕРБ. Поканени сме на среща, която ще се състои след малко. Получихме официална покана, че ни канят да обсъждаме управленската програма на ГЕРБ-СДС, поискахме я предварително – изпратиха ни управленската програма на ПП-ДБ, която вчера ГЕРБ разбиха на пух и прах.


Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.

"Попитахме ги какво е това – програма на ПП и ГЕРБ. Отговорността да се сложи някакъв ред в тази ситуация, пак казвам, е на ГЕРБ. В тази програма отгоре на всичко няма и дума за Бюджет – най-важният въпрос за България", подчерта Нинова.

"Вчера предупредих, че с нас игричките, които си играха с ПП и ДБ, не могат да играят", коментира тя, и посочи, че от БСП са "сериозни хора, разбират отговорността на партията си и на парламентарната си група, както и сериозността на ситуацията".

"Готови сме за отговорни разговори за търсене на изход от кризата. Ако ГЕРБ наистина имат намерение за работещ парламент и редовно правителство, в което вече започваме да се съмняваме, за нас подходът трябва да е друг", каза още лидерът на левицата и уточни, че първо трябва за се извадят 5 – 6 национални задачи, които са надпартийни, а не да се обсъждат програмите на една или друга партия.

"Второ, определя се срок, в който тези задачи трябва да се свършат, и, трето, определя се състав на някакво правителство, което трябва да уточним, което да свърши тази работа за България и за народа", смята Нинова.

Според нея ГЕРБ в момента правят точно обратното на своя слоган "Ред в хаоса", а именно – хаос в реда.

"Ние призоваваме да се върнем в реда", заяви тя и допълни, че от БСП искат истината.

Нинова обясни, че ако се сложи ред и се следва този график, който е важен за България, и се стигне до някакъв разговор, от БСП ще си направят вътрешното допитване и в зависимост от резултата ще излязат с позиция дали ще подкрепят първия мандат. "Но сега ще отидем на срещата, защото сме отговорни и към парламентаризма, и към ситуацията, и ще има кажем "колеги, не може повече да продължава така. Един месец губите времето на България и на народа. Първи сте, поемете отговорността и най-накрая кажете мъжки това ще се случва", каза още тя.

Нинова обяви, че от БСП са за дефицит между 4 – 4,5%, който е добър за финансовата стабилност и възможен за социална политика. "Мисля, че тук има къде да се търси съгласие", заяви тя. /БГНЕС