Нинова предложи обединение с Трифонов, Иванов и Манолова заради летище София

ГЕРБ вече предприемат действия да се окопават във властта - ударно и по бързи процедури слагат свои хора на ключови държавни позиции, започнали са смяна на директори на болници. На оперативно заседание на Министерски съвет - тайно - се готвят да отложат в "12 без 5" плащанията на концесионера на летище София за 10 години, но да управлява и да се ползва от правата си. Ние 4 години се борим срещу тази сделка.

Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова в изявление от централата на левицата, предаде репортер на БГНЕС.

Корнелия Нинова отправи предложение до лидерите на "Има такъв народ" Слави Трифонов, "Да, България" Христо Иванов и Мая Манолова от "Изправи се. Мутри вън" за прекратяване на тази сделка.

Нека го направим още днес с категорични позиции и да спрем решението на МС, посочи Нинова.

В тази сделка е събран отказ от защита на националния интерес и на стратегически обект на националната сигурност, лобизъм и задкулисие. Утре се канят да прибавят и финансов удар по бюджета на държавата, добави Нинова.

Това правителство в оставка по закон трябва да осигури функционирането на държавата, но вече няма нито моралното, нито политическото право да взема ключови решения за бъдещето на страната.

Едно от първите ни действия до формиране на ново правителство ще бъде да внесем мораториум върху такива сделки, които Борисов и правителството в оставка прави в последния момент, посочи още Нинова. /БГНЕС