Нинова: Премиерът тича пред вятъра

„Премиерът изглежда много нервен и звучи много обречен за София. Нека да му кажа: по-спокойно! Кампанията е още на старта. Да си запази силите, защото пилците се броят наесен“. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира думите на премира Бойко Борисов, според когото предстоящи местни избори се очаква да бъдат „много подли“, предаде репортер на БГНЕС.

Нинова даде пресконференция в централата на партията, след провелото се днес Изпълнително бюро, на което са обсъждани както въпроси от общата национална политика, така и за подготовката за предстоящите местни избори. На 3 септември пък БСП ще проведе Пленум, на който Националният съвет на партията трябва да одобри първите кандидати за кметове, номинирани от местните структури.

„Струва ми се, че премиерът тича доста пред вятъра. Ние още не сме обявили кандидат за София. Още не сме приели платформата си, а той вече ни определи като популисти, без да знае какво предлагаме“, заяви Нинова.

Според нея причината за това е, че БСП не издига свой кандидат.

Лидерът на БСП се пошегува, че трябва да се промени настоящият слоган на столицата, който според нея е „Ремонт на ремонта и проверка и проверките“ и призова за широко обединени за промяна в управлението на столицата и останалите общини.

На въпрос дали кандидатът на БСП за кмет на София ще бъде настоящият омбудсман Мая Манолова, Нинова отговори: „Началото на септември ще разберете всичко“. Тя не каза и дали на този етап за Манолова са водени разговори за евентуална подкрепа от левицата н нейната кандидатура. /БГНЕС