Нинова: „Продължаваме промяната” сключват предизборно споразумение без да са показали програма

И ние не желаем предизборно споразумение с „Продължаваме промяната”. След изборите като видим резултатите сме готови с всеки да разговаряме, странно е, че ПП сключват предизборно споразумение без да са показали програма. За какво го сключват? Само раздадоха постовете. Това заяви пред БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя подчерта още, че задължително трябва да се направи правителство, защото кризата е ужасяваща.

Ако парламентът се формира втората половина на ноември, ще имаме много късо време за приемане на бюджета през 2022 г. Никой не говори по тази тема, а това е проблем номер 1. Ако повторим грешката от предните кабинети да губим време във формиране на комисии и разговори между партиите, рискуваме да не можем да решим много сериозни въпроси, заяви Нинова. БСП прави план за подготовка за бюджета за 2022 г. Отсега настояваме да започнем разговорите за бюджета. Ние призоваваме за разговори за намаляване на ДДС за енергоносителите. Трябва да говорим за помощите за слабите хора, подчерта Нинова. Предлагаме първите 100 дни стъпка по стъпка закони – действия на правителството.

По темата за досиетата „Пандора”, Нинова каза, че допуска, че няма значително да повлияе на предизборната кампания, защото дотогава няма да има яснота. Правилният ход е да се изнесе цялата истина и трябва да се вземат по-сериозни мерки по тези въпроси. Проблемът е хроничен, посочи Нинова.

Тя добави, че трайното и кардинално решение е закриване на офшорните зони. /БГНЕС

Тагове: