Нинова: Ще изчакаме състава на Министерски съвет, за да кажем окончателно

Смятаме, че в момента България има нужда от стабилност. Смятаме, че хората имат нужда от сигурност. Това може да бъде дадено от работещ парламент и редовен кабинет. Полагаме усилия такъв да бъде съставен, държим на приоритети от нашите политики, които срещат разбиране, ще продължим с тези усилия, ще изчакаме състава на Министерски съвет, за да кажем окончателно. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.

„Ако нищо от усилията не се случи през трите мандата, очевидно ще се отива на избори, и да щом това ще бъде реалността ще отидем на избори, но не е добро нито за България, нито за нейните граждани”, каза Нинова.

Нинова повтори какво са заявили от самото начало, чрез Националния си съвет на БСП. Лидерът на БСП напомни решението, че когато ИТН обявят състава на МС, ще се събере Националният съвет на партията и решават окончателно подкрепят или не.

„Какво се случва между другите потенциални партньори за подкрепа на едно правителство не е наша работа. Нека се разберат помежду си, нека седнат и да разговарят, ние споделяме нашия опит”, каза тя и посочи, че на срещите и политическата и експертната срещнали разбиране, диалогичност, подготвени хора отсреща си и разговарят по конкретни неща, за които БСП е поела ангажимент към избирателите си и обществото.

Социалистите дадоха брифинг в НС, на който отчетоха как вървят преговорите с ИТН по приоритети и по политики, върху които да стъпи едно бъдещо и редовно правителство. Вчера на среща на експертната група по икономика се стигнало и до подкрепа от ИТН за 8 приоритета, на които коалицията „БСП за България” държат през годините и се опитвали в предишни събрания да ги внасят като законодателни инициативи. /БГНЕС