Нинова: Ще подкрепим кабинет на Слави Трифонов, Борисов е само разклатен

Ако Слави Трифонов предложи кабинет, ние може да го подкрепим. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Според нея "БСП е претърпяла тежка загуба, но е сила без която не може". Ние сме определяща сила. Може да се съберем по политики, каза още Нинова.

„4 години бяхме категорична опозиция. Бяхме сами в парламента и не успяхме. Сега в парламента влязоха други партии и сме повече. Може и да се съберем по политики. Слави Трифонов, ако предложи кабинет, когато му дадат мандат и му е необходима нашата подкрепа, ние ще дадем нашите гласове за политики“, заяви лидерът на БСП по БНТ.

Коалиция с ГЕРБ е 150% невъзможна.

„Преди кампанията, по време на кампанията и сега дори всякакви хора внушават, че БСП и ГЕРБ сме се договорили преди кампанията, че ще правим коалиция задкулисно. Лъжеха, за да отнемат алтернативността на БСП. Времето показа, че са лъгали. Коалиция с ГЕРБ е 150% невъзможна. Коалиция ГЕРБ-БСП не. Сега ще го докажа“, подчерта тя.

Въпросът на който трябва да си отговорим през следващите дни е следния: Защо хората ни приеха като част от статуквото. След 4 г. усилия не бяхме припознати като алтернатива. Искам да чуя мнението на структурите, на членовете на партията. къде сгрешихме. Това е целта на тези срещи.

На въпроса дали подаването на оставка не е положителен акт Нинова каза следното: В политиката е много важно да преценим кое по-доброто. В нощта на изборите много хора ми се обадиха и ми казаха: Не бързай. Преспи. Оставка на лидера на БСП в тази ситуация означава 3 месеца да правим вътрешни избори. Точно в тези ключови за страната моменти да се хвърлим във вътрешни избори. Това може да бъде разсипващо за БСП. Ние сме ключов фактор в тази ситуация. В партията ще си водим разговора за лидер.

Еуофорията и твърдението, че моделът на Борисов е съборен е пресилен. За мен той е само разклатен, каза още Нинова.

Според нея вероятността да има нови предсрочни избори е 50 на 50.

Предсрочните избори са загуба на време и възможност Борисов да се върне още по-силен, каза Нинова. /БГНЕС