Нинова: Треторазрядната постановка на ГЕРБ и ПП-ДБ започва да омръзва

“Лидерската сееща между ГЕРБ, ПП-ДБ и ротационните премиер и вицепремиер са два часа разговори за коалиционно споразумение, а накрая стигнаха до решение да се видят. Резултат няма, коалиционно споразумение няма, управленска програма няма. Днес Борисов обяви, че тази среща е срамна и безплодна, и след час се събраха да променят Конституцията. Тази треторазрядна постановка започна да омръзва”, това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.


“Истината лъсна днес, когато не се включи в дневния ред на НС гледането на имунитета на Борисов. Могат да се карат публично по всички въпроси, но няма да допуснат срещу Борисов да има справедлив процес”, каза още тя.

Относно промените в Конституцията и бъдещата работна група, инициирана от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС, Нинова подчерта, че когато бъде внесен проект в Конституционната комисия, там представители на БСП ще направят предложения. “До тогава няма да участваме в никакъв вид разговори”, каза още Корнелия Нинова.

Относно сагата с “Възраждане”, Нинова припомни позицията си, че партията има екстремистки и крайни позиции. “Абсолютно недопустимо е една партия да обявява и да пречи на свободно избран народен представител да излиза и да говори на трибуната. Ние сме свободна страна, тук пък е центърът на парламентарната република”, каза още Нинова.

“Ако открият наново процедурата по избор на членове в конституционната комисия, ние ще участваме и ще предложим кандидати”, каза още лидерът на БСП. Относно бюджета на Василев Нинова отново припомни, че няма да го подкрепи, а БСП ще гласува “против” на първо четене в пленарна зала, а между първо и второ ще направи предложения за промени./БГНЕС