Нинова: В момента имаме две правителства - едно официално и едно истинско

Днешните събития са още едно доказателство, че коалицията, която се формира на страха и на имунитетите направи заложник цялата държава и народ. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.


Създадоха се като коалиция, която да спаси Бойко Борисов от наказателно преследване, да му се скрие зад имунитета и коалиция на алчността на ПП и ДБ към власт и постове, и пари. В момента имаме две правителства, едно официално между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, и едно истинско, което управлява между ГЕРБ и ДПС със златния пръст на Възраждане. Това показват фактите всеки божи ден, плаващите мнозинства са еманация на задкулисието, тук не се вземат трайни решения за съдбата на България, договарят се по стаите временни, ад хок решения, което значи нестабилност, несигурност и липса на предсказуемост, каза Нинова.

Официалната коалиция все още няма законодателна управленска програма, нищо по същество не се приема в парламента, за това пък тази, която наистина управлява действа така, както предупредихме – прегрупира се задкулисието, за да оцелее и да продължава да управлява. Това са тежките констатации, каза Нинова. Затова усещайки какво може да се случи, ние навреме се оттеглихме от разговорите, същото нещо беше предложено и на нас, подчерта Нинова. /БГНЕС

Тагове: