Нинова: Винаги сме били против износа на оръжие в Украйна

Ние от БСП сме много ясни и последователни по темата и ще останем такива. Винаги сме били против износа на оръжие в Украйна и смятаме, че това ни прави страна, участваща в конфликта. Това заяви Корнелия Нинова, лидер на БСП в пленарната зала, предаде репортер на БГНЕС.

Нинова каза, че партиите БСП, ГЕРБ, ДБ, ДПС са държали ясна и последователна позиция, но има две партии, за които не може да каже същото. "Стефан Янев и Български възход ми е най-голяма изненада", посочи тя и напомни, че преди време Янев е бил против въоръжаването на Украйна. Лидерът на левицата подчерта, че Кирил Петков, съпредседател на ПП също е твърдял, че няма да въоръжаваме Украйна, но сега е избрал друга позиция.

Лидерът на БСП напомни, че нейната партия е осъдила агресията в Украйна и е подкрепила оказването на хуманитарна помощ. Тя постави и въпроса кое е по-стряскащо: да гледаме промени в изборния кодекс за връщане на хартиените бюлетини или да се обсъжда създаването на коалиция на войната.

Нинова остана изненадана от това, че от ПП и Български възход са реагирали бурно на нейното изказване. Тя посочи, че предишното правителство не е изнасяло оръжие за Украйна. "Не позволихме нито един патрон да стигне до Украйна. Това беше потвърдено от служебния кабинет на Радев", категорична е тя.

"Ще гласуваме против тези решения, надяваме се разумът да надделее", посочи Нинова. /БГНЕС

Тагове: