Нинова: Вместо задкулисие, ще има прозрачност

БСП се включи активно в преговорите за съставяне на редовно правителство. ГЕРБ с нищо не може да ни изненада вече, след като 5 г. издържахме като опозиция и не се предадохме и не се продадохме. Това заяви лидерът на ПГ на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.

Ние приемаме участието ни в кабинета като гарант за социална грижа и справедливост. Българските деца и младите семейства са защитени, защото най-накрая след 5-годишни усилия на БСП, те ще бъдат гарантирани за безплатни детски градини и ясли, каза Нинова.

Най-накрая децата до 14 г. ще имат безплатни лекарства, а младите родители, които ще останат вкъщи, за да ги гледат заради ковид пандемията ще бъдат гарантирани с една заплата, посочи Нинова. Нашата цел е българинът да има достъп до здравеопазване и да не му се налага да плаща безумни пари, които ги няма и да не умира по пътищата и пред болниците. Целта ни е българското образование да е обвързано с българската икономика, подчерта Нинова. Няма да има пенсионер под прага на бедност и ще мислим за нов модел на преизчисляване на пенсиите. Важното е, че имаме воля. За българското образование ще има 5% от БВП, а за културата - 1%.

Нашата цел е да имаме здрав и образован български народ, който работи и изкарва високи заплати и пенсии, яде чиста българска храна. Това е на път да се сбъдне, посочи Нинова.

Промяната на модела нито за момент няма да я забравим. Вместо еднолична власт да има институции в България, които взимат решенията и уважават общия конституционен принцип за разделение на властите. Вместо задкулисие, ще има прозрачност, коментира още Нинова. /БГНЕС