Нинова: Внасяме проект на решение за сваляне имунитета на Борисов

Днес ще внесем проект на решение за сваляне на имунитета на г-н Борисов. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.


„След като той няма доблестта сам да си го даде, председателят на парламента и мнозинството в момента тупат топката и го крият, ние поемаме инициативата да внесем този проект за решение и ще видим как ще гласуват колегите от другите партии“, каза Нинова.

Лидерът на левицата подчерта, че целта е да се изпълни законът. „Казах ви вече, че петдневният срок изтече и никой нищо не прави. Целта е да дадем възможност на г-н Борисов да докаже думите си, че е невинен по тези дела. Няма да стане, ако не си свали имунитета и няма прозрачен и честен процес, и ако смята, че е така, може още навреме сам да си го даде, за да докаже верността на това, което говори“, категорична е Нинова.

Тя коментира, че от БСП гледат отрицателно на създаване на комисия по имунитетите. „Защото чухме записите, в които се планира тази комисия да тупа топката 6 месеца, за да изпере Борисов. Очевидно създаването на такава комисия не е да разкрие истината, а да спаси Борисов от наказателно преследване“, допълни Нинова.

Лидерът на левицата добави, че Иван Гешев търпи много упреци, че през годините като главен прокурор „не направи много неща“. „Същият главен прокурор през тези години ги пазеше тези хора, не започваше наказателните дела, за които и ние няколко пъти сме сигнализирали“, каза Нинова, но уточни, че от БСП биха искали да доведе докрай нещата. /БГНЕС