Нишикори започна с чиста победа в Дубай

Кей Нишикори започна добре при първото си участие на силния турнир в Дубай.

Японецът Кей Нишикори започна по убедителен начин участието си на силния турнир в Дубай, след като победи Беноа Пер от Франция с 6-3, 6-3 в мач от първия кръг на надпреварата.

Световният номер 6 и топ тенисист на Азия участва за първи път в кариерата си в Дубай, като бе солиден на собствен сервис срещу Пер и отрази всички осем възможности, които се отразиха пред съперника му, а от своя страна реализира и трите шанса, които имаше да вземе подаването на Пер. В крайна сметка водачът в схемата стигна до успеха след час и 21 минути игра и във втория кръг ще се изправи срещу полския младок Хубурт Хуркач, който също записа успеха над французин, след като победи квалификанта Корентен Муте с 6-3, 7-5.

"Никога не е лесно да играеш срещу Беноа, той има страхотен сервис и страхотен бекхенд. Непредвидим тенисист, с добър усет към топката и добри къси топки. Ключът в първия сет бе дългият трети гейм, който успях да взема и след това бях по-уверен. Мисля, че играх достатъчно добре днес", коментира Нишикори след успеха. По този начин японецът вече има 12 победи и само две загуби от началото на сезона, а балансът му срещу Пер се подобри на 8-2.

В друг мач от днес осмият поставен в схемата Данийл Медведев отпадна още на старта след загуба от литовеца Рикардас Беранкис с 3-6, 3-6. /БГНЕС