Нюкасъл изпусна Манчестър Юнайтед на „Сейнт Джеймсис“

Нюкасъл и Манчестър Юнайтед поделиха точките след равенство 1:1 в последен мач от 19-ия кръг на английската Висша лига.

На стадион „Сейнт Джеймсис“ домакините стартираха блестящо и поведоха в резултата още в 7-та минута, когато Алан Сен-Максимен преодоля Давид де Хеа след страхотен изстрел с десния крак. „Свраките“ на Еди Хау продължиха да играят вдъхновено, докато от другата страна „червените дяволи“ на Ралф Рангник изпитваха затруднения с организирането на опасни атаки. Най-добрият шанс преди почивката се откри пред Мейсън Грийнууд, но Мартин Дубравка се отчете с навременна намеса.

Сен-Максимен (л) пропусна да удвои аванса на Нюкасъл през втората част.

След паузата „джордитата“ пропуснаха да удвоят преднината си след отлично центриране към Сен-Максимен, който обаче не успя да реализира втория си гол в мача от близка дистанция. Юнайтед, от своя страна, бяха по-мобилизирани след няколко промени от Рангник на почивката, включително влизането в игра на Единсон Кавани и Джейдън Санчо, които замениха Грийнууд и Фред. Манчестърци отправиха няколко удара по посока Дубравка и в крайна сметка се добраха до изравнителен гол.

Кавани получи добро подаване в наказателното поле от Диого Далот, като първоначалният му изстрел бе блокиран, но след това, макар и с малко доза късмет, успя да промуши топката между крака на противников състезател и възстанови паритета. Скоро след това уругвайският нападател можеше да оформи пълния обрат, но не успя да вкара след остро центриране на Алекс Телес. Нюкасъл пропусна да стигне до ценен успех в края, когато резервата Джейкъб Мърфи уцели гредата, а секунди след това изстрел на друга от смените на Хау – Мигел Алмирон, предизвика изключителна намеса на Де Хеа.

Нюкасъл изплува от дъното след спечелената точка, събирайки актив от 11 пункта, с една повече от последния Норич и на две от намиращия се над чертата Уотфорд, който обаче е с три мача по-малко. Юнайтед не успяха да влязат в топ 5 след двата си отложени мача с Брентфорд и Брайтън, като са седми с 28 точки, на седем от четвъртия Арсенал, с два двубоя в резерв спрямо „топчиите“. В следващия кръг манчестърци са домакини на Бърнли, докато Нюкасъл гостува на Евертън. /БГНЕС