Нюкасъл си тръгна с точка от „Олд Трафорд“, Арсенал удържа Лийдс

Манчестър Юнайтед допусна грешна стъпка на своя „Олд Трафорд“, след като направи нулево равенство с Нюкасъл в среща от 11-ия кръг на английската Висша лига. „Червените дяволи“ записаха и първо реми от началото на сезона.

Преди началото на двубоя легендарният мениджър на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън удостои със специални плакети юбилярите в днешния ден Давид де Хеа и Кристиано Роналдо. През първата част воденият от Ерик тен Хаг тим имаше късмета да не изостане в резултата в 24-та минута, когато Жоелинтон на два пъти уцели гредата с греда – първо напречната, а след това и страничната на вратата, пазена от Де Хеа. От другата страна, Антони имаше добър шанс да открие за „червените дяволи“, но Ник Поуп бе на мястото си и спаси.

Маркъс Рашфорд (трети от ляво на дясно) пропуска с глава в заключителните секунди.

След почивката Роналдо на два пъти вкара топката в мрежата на „свраките“, но и двата пъти попаденията му не бяха зачетени. В първия случай ставаше въпрос за засада, докато при втората ситуация главният съдия Крейг Поулсън не призна гола, тъй като топката не бе в игра при изпълнение на непрякия свободен удар след засадата, а Роналдо отне кълбото и го вкара. Бурните протести на домакините не помогнаха, а звездата на Юнайтед получи и жълт картон. В края на срещата манчестърци пропуснаха да вземат трите точки, след като изпуснаха две отлични възможности. При първата влезлият от пейката Маркъс Рашфорд напредна и изпревари излезлия неразчетено Поуп, намирайки Фред, който от чиста позиция стреля в аут. Впоследствие Каземиро центрира с външен фалц, но извисилият се във въздуха Рашфорд също не намери целта.

Така Юнайтед направиха първо равенство от началото на сезона след пет победи и три загуби. Тимът е пети в класирането с 16 точки – с една повече от Нюкасъл, който заема шестата позиция. За „джордитата“ предстои домакинство на Евертън, докато Манчестър Юнайтед приема Тотнъм.

В друг мач, Челси продължи доброто си представяне под ръководството на Греъм Потър, печелейки визитата си на Астън Вила с 2:0. И двете попадения бяха дело на Мейсън Маунт. Саутхемптън и Уест Хем пък направиха равенство 1:1. Ромен Перо откри за „светците“, преди Деклан Райс да донесе точката за „чуковете“.

Арсенал надви Лийдс с минималното 1:0 като гост в мач от 11-ия кръг на английската Висша лига. На „Еланд Роуд“ Букайо Сака донесе ценни три точки за тима на Микел Артета, а Патрик Бамфорд пропусна дузпа за „белите“.

Букайо Сака донесе трите точки на Арсенал на "Еланд Роуд".

Срещата започна с повече от 40 минути закъснение поради технически проблем с тока на стадиона. След подновяването на играта „топчиите“ дочакаха своя миг и поведоха в резултата в 35-та минута чрез Сака, който оползотвори асистенция на Мартин Йодегор. След почивката лондончани трябваше да се отбраняват, като извадиха и късмет в 64-та минута, когато Патрик Бамфорд пропусна от бялата точка. До края и добрите намеси на Аарън Рамсдейл оставиха всичките точки за състава на Микел Артета.

Водачите в Премиършип дръпнаха с четири точки, макар и временно, преди визитата на Манчестър Сити на Ливърпул. Лийдс е 15-и с девет пункта. За Арсенал предстои домакинство на ПСВ Айндховен в Лига Европа, докато „белите“ гостуват на Лестър за първенство. /БГНЕС