Нюкасъл вгорчи дебюта на Лампард начело на Евертън в Премиършип

Нюкасъл надви Евертън с 3:1 у дома в двубой от 24-ия кръг на английската Висша лига.

Мениджърът на Евертън Франк Лампард.

На „Сейнт Джеймсис Парк“ двата тима не бяха разделени до почивката след два бързи автогола за всеки един от тях. Първо, Джамал Ласеелс имаше нещастието да вкара топката в мрежата си, но след това бе с основна заслуга за изравнителното попадение на „свраките“, след като стреля с глава след центриране от ъглов удар, топката се отклони от крака на Мейсън Холгейт и влезе в мрежата на безпомощния Джордан Пикфорд. След паузата „джордитата“ стигнаха до трите точки след голове на Райън Фрейзиър и Кийран Трипиър – за бившия футболист на Атлетико Мадрид това бе и дебютно попадение с екипа на Нюкасъл.

„Свраките“ вгорчиха дебюта на мениджъра на Евертън Франк Лампард във Висшата лига, след като бившият наставник на Дарби Каунти и Челси спечели първия си официален мач начело на „карамелите“ при победата над Брентфорд с 4:1 като домакин в четвъртия кръг на ФА Къп миналия уикенд. Нюкасъл изплува от зоната на изпадащите, като вече има 18 точки, на две пред намиращия се под чертата Норич. Евертън е над „джордитата“ с 19 пункта, но с мач по-малко от Нюкасъл. В следващите си мачове Нюкасъл приема Астън Вила, докато Евертън посреща Лийдс.

В друг мач, Манчестър Юнайтед изпадна от топ 4 след равенство 1:1 с Бърнли като гост. Пол Погба даде аванс на „червените дяволи“ до почивката, но малко след началото на втората част Джей Родригес донесе точката за намиращия се на дъното тим на Шон Дайш. Юнайтед бяха изместени от четвъртата позиция от Уест Хем, който надви в друга среща Уотфорд с 1:0 у дома. Единственото попадение за „чуковете“ бе реализирано от намиращия се в страхотна форма Джаред Боуен. /БГНЕС