Нори и Алкарас продължават към осминафиналите на Уимбълдън

Камерън Нори се класира за осминафиналите на Уимбълдън, след като се справи с американеца Стив Джонсън с 6:4, 6:1, 6:0. За Нори това ще е първо участие в четвърти кръг в Лондон, а в следващия етап ще се изправи срещу друг американец – Томи Пол.

Един пробив беше достатъчен британеца, за да спечели първия сез. Във втората чaст Нори, който е №12 в ранглистата на АТП, поведе набързо с 3-0. Съперникът му продължи с непредизвиканите грешки и отстъпи с 1-6. Надеждите на 32-годишния американец за обрат в третата част се изпариха от самото начало, където Камерън Нори беше безапелационен .

Карлос Алкарас също ще дебютира във втората седмица на Уимбълдън след 6-3 6-1 6-2 над Оскар Оте. Точно преди година германецът хвърли минибомба, отстранявайки Анди Мъри, но всякакви надежди за подобен изход от днешната среща бяха прекършени от самото начало.

Алкарас записа 37 уинъра при само 8 непредизвикани грешки и спечели 88% от точките си на първи сервис.

Следващият съперник на испанеца ще бъде друг от младата вълна – италианецът Яник Синер. Синер успя да се справи с Джон Иснър (САЩ) с 6:4, 7:6 (4), 6:3. /БГНЕС