Норвегия стартира с убедителен успех на Европейското за жени

Норвегия започна с категорична победа на Европейското първенство по футбол за жени, след като надигра дебютанта Северна Ирландия с 4:1 на стадион „Сейнт Мери‘с“ в Саутхемптън. По този начин скандинавките оглавиха група А, където са още домакините от Англия и Австрия, открили турнира с минимален успех с 1:0 за „лъвиците“.

Гуро Райтен вкара четвъртия гол за норвежките.

Норвежките, водени от голямата си звезда Ада Хегерберг, бивша носителка на „Златната топка“, обезличиха съперника след три бързи гола в рамките на първия половин час на двубоя. Джули Блакстад даде тон в 10-та минута, а само три по-късно Фрида Маанум покачи на 2:0. Класиката бе оформена от Каролин Хансен от дузпа.

В началото на втората част северноирландките намалиха изоставането си след точната интервенция на Джули Нелсън, но скоро след това Норвегия си върна преднината от три гола разлика след попадението на Гуро Райтен. Хегерберг също намери целта, но голът й бе отменен след намеса на Системата за видеоповторение (ВАР).

Следващият мач на Норвегия е срещу Англия на 11 юли, понеделник, от 22:00 часа българско време, докато малко по-рано през деня Австрия играе със Северна Ирландия, като и двата тима ще търсят първи точки в тазгодишното издание на Европейското за жени. /БГНЕС