Нотингам не издържа, Ливърпул измъкна трите точки в 99-ата минута

Ливърпул постигна изключително драматична победа с 1:0 над Нотингам Форест в мач от 27-ия кръг на Висшата лига. Опълчението на домакините издържа до 99-ата минута, когато Дарвин Нунес изкова успеха за гостите с гол, който в края на сезона може да се окаже и с цената на шампионска титла.

След четвърт час игра Давид Ориги можеше да открие резултата, но ударът му профуча малко покрай целта. После Луис Диас не уцели вратата от добра позиция, а в 25-ата минута Кевин Келъхър показа, че притежава нужната класа да замества Алисон. Антони Еланга излезе сам срещу вратаря и имаше цялото време пред себе си да реши как да го преодолее. След това шут на Диас беше блокиран.

След почивката Ливърпул натисна и удар на Андрю Робъртсън от наказателното поле беше блокиран. После Алексис МакАлистър и Харви Елиът не успяха да вкарат, а след час игра на терена се появи и Дарвин Нунес.

Но малко след това Нотингам можеше да поведе чрез Еланга, чийто страховито изпълнение прелетя покрай лявата греда. В 73-ата минута Нунес засече с глава, но в аут. 60 секунди по-късно в игра влезе и Доминик Собослай.

Дълбоко в добавеното време Нунес засече с глава, но Матс Селс с фамозна намеса отрази. Гостите продължиха да натискат и усилията им се увечнаха с упех в 99-ата минута. МакАлистър завъртя топката дълбоко в наказателното поле и намери непокрития Нунес, чийто удар отблизо с глава попадна в долния ляв ъгъл за крайното 1:0. Това бе гол №14 за нападателя.

Така Ливърпул събра 63 точки и ще остане на върха и след този кръг. Манчестър Сити (59 т.) и Арсенал (58 т.) дебнат от задна позиция, като шампионите и лондончани играят съответно Манчестър Юнайтед на "Етихад" и Шефилд Юнайтед като гост. Форест заема 17-ма позиция с 24 т.

Дуги резултати от деня:

Тотнъм - Кристъл Палас 3:1

Евертън - Уест Хем 1:1

Брентфорд - Челси 2:2. /БГНЕС