Нотингам обърна Нюкасъл за първа победа при Нуно Санто

Нотингам надви Нюкасъл с 3:1 като гост в първи мач от празничния 19-и кръг на английската Висша лига. На Боксинг Дей Форест обърнаха "свраките" за дебютен успех под ръководството на новия мениджър Нуно Ешпирито Санто.

Началото не предвещаваше подобен развой на събитията на "Сейнт Джеймсис Парк", след като домакините откриха резултата чрез Александър Исак от дузпа в 23-та минута. В добавеното време на първата част обаче бившият нападател на "джордитата" Крис Ууд наказа тима на Еди Хау след асистенция на Антъни Иланга. В началото на второто полувреме двамата отново комбинираха за втория гол на Ууд в срещата, а скоро след това офанзивният футболист на Нотингам получи чудесен извеждащ пас от Мурило, преодоля с лекота стража Мартин Дубравка и реализира за 3:1, с което оформи и хеттрика си. Попадението бе преразгледано от ВАР, но в крайна сметка не се стигна до отмяна на първоначалното решение. До края гостите удържаха аванса си и така постигнаха първи успех при новия наставник Санто, който в миналия кръг дебютира с драматична загуба от Борнемут с 2:3 у дома.

Нотингам се изкачи до 16-та позиция със 17 точки, една повече от 17-ия Евертън, който утре посреща шампиона Манчестър Сити, и на пет пред намиращия се под чертата новак Лутън, който обаче е с два мача в резерв. Кризата в Нюкасъл продължава, като Хау и компания са с четири загуби в последните си пет мача за първенство - междувременно отборът отпадна от Шампионската лига и Купата на Лигата. Това бе осмо поражение за "свраките" от началото на сезона в Премиършип, като тимът е седми с 29 точки.

За отбора предстои нов тежък тест - гостуване на Ливърпул на 1 януари, докато Нотингам посреща Манчестър Юнайтед два дни по-рано. /БГНЕС