Нов инцидент с кола на НСО, дете е с опасност за живота

Тежка катастрофа с автомобил на Националната служба за охрана (НСО) стана тази вечер. Автомобилът е ударил 14-годишно дете, което пресичало столиния булевард "Драган Цанков”.

Детето е откарано в МБАЛ "Света Анна" в тежко състояние. Има опасност за живота. В петък сутрин от лечебното заведение ще дадат подробности за състоянието на детето.

Сигналът за инцидента е подаден около 20 часа тази вечер.

От НСО потвърдиха за инцидента. В колата е нямало пътник, уточнява БНТ. Националната служба за охрана изразява дълбоко съжаление за пострадалото дете и уверява, че при установяване на виновно поведение на служителя на НСО ще бъдат предприети всички изискуеми от закона мерки. В ход е досъдебно производство, информирани са МВР и Военна прокуратура. Началник на НСО в момента е бригаден генерал Красимир Станчев. Той пое службата в края на месец септември тази година. БГНЕС припомня, че инцидентите с автомобили на НСО не са рядкост. Само преди три месеца, на 15 септември, стана катастрофа с автомобила, в който пътуваше председателят на парламента Цвета Караянчева. При друг инцидент от близкото минало кола на НСО удари линейка с включени светлини и сигнализация и то на кръстовището на булевардите "Дондуков" и "Левски" в столицата. На път за Плевен кортеж на Борисов също причини катастрофа преди няколко години. През 2010 година пък няколко автомобила от ескорта на тогавашния президент Георги Първанов предизвикаха катастрофа около Ловеч.

снимка/архив

Междувременно заради друга тежка катастрофа движението по пътя Пловдив - Хасково е затруднено. Инцидентът е станал на 500 метра от комплекс "Кемера", съобщават от полицията.

Лек автомобил "Опел" навлиза в насрещното платно и се удря челно в "Рено Меган". Пострадали са 23-годишният водач на "Рено"-то и спътничката му на 15 години, които са закарани в болница.

По-леко са пострадали двамата пътници от "Опел"-а. Причините за катастрофата се изясняват. /БГНЕС