Нов минимален успех за Левски във Вечното дерби

Куриозният автогол на Стивън Перейра реши дербито на Националния стадион.

Отборът на Левски победи ЦСКА с 1:0 в голямото дерби от 23-ия кръг на Първа лига, играно на Националния стадион "Васил Левски". Победното попадения за "сините" дойде след нелеп автогол на защитника на "червените" Стивън Перейра, а в края на първото полувреме крилото на "армейците" Едвин Джеси получи много спорен червен картон от рефера Владимир Вълков. Куриозно, първият мач между двата тима през пролетта също завърши с победа с 1:0 за Левски след автогол на съперника, като тогава Витаутас Черниаускас изпрати топката в собствената си врата.

Срещата на Националния стадион започна с равностойна игра и здрава битка в центъра на терена, като двата тима трудно стигаха до чисти голови положения. По всичко изглеждаше, че отборите ще се оттеглят на почивката, без да са създали никакви интересни ситуации за зрителите, но в края на първата част дойдоха двата решаващи момента. В 43-та минута крилото на "червените" Едвин Джеси влезе в единоборство с капитана на Левкси Иван Горанов, след което бранителят на "сините" претендираше, че е бил ударен в лицето. След консултация с асистентите си, главният съдия Владимир Вълков показа директен червен картон на Джеси, но повторенията показаха, че по-скоро играчът на ЦСКА избутва в рамото Горанов, отколкото да го удря в лицето. Три минути по-късно при центриране отляво на Пуалиньо, крайният защитник на "червените" Стивън Перейра си отбеляза нелеп автогол с глава при опит да изчисти топката.

Едвин Джеси получи много спорен червен картон в края на първото полувреме.

През второто полувреме възпитаниците на Любослав Пенев се опитаха да се върнат в мача, но им бе много трудно да създават добри атаки с човек по-малко, а те бяха възпрепятствани и от три принудителни смени, докато играчите на Левски стояха солидно и внимаваха да не допускат грешки. Най-добрата възможност се откри пред Станислав Костов, чийто изстрел от границата на наказателното поле бе избит от голлинията от Чорбаджийски. Шансът пред "армейците" се откри в 92-та минута, когато Жоржиньо нахлу в наказателното поле на съперника отдясно и стреля, но Николай Михайлов изби топката в корнер.

В крайна сметка Левски спечели дербито с 1:0 и измести големия си съперник от второто място в класирането, като и двамата тима имат по 48 точки, но "сините" имат предимство в преките двубои. Лудогорец продължава да води в класирането, като има пет точки преднина пред преследвачите си. /БГНЕС