Нов случай на коронавирус в България

Дете на 9 г. – чужд гражданин, е с дало положителна проба за коронавирус в България. Чичото на детето - английски гражданин, е бил контактен със сестра си, която е била болна от коронавирус. Мъжът е пътувал на почивка в България, съобщи на редовния сутрешен брифинг във ВМА началникът й ген. Венцислав Мутафчийски.

„В стремежа си да запазят бизнеса си, туристическите обекти се опитват да си запазят бизнеса, като приемят всякакви гости, което е крайно безотговорно“, отбеляза началникът на ВМА.

„За наше удовлетворение българските граждани разбраха сериозността на положението и си стоят вкъщи, правят само най-необходимите мероприятия. Това ни дава възможност да сме и ние отговорни – не е нужно да пренатягаме нещата, щом виждаме отговорността на обществото“, допълни ген. Мутафчийски.

Благодаря на всеки българин, който вчера почете с ръкопляскане медиците, които се грижат за болните от коронавирус, допълни началникът на ВМА.

Относно обстановката на Балканите – най-усложнена е тя в Гърция, където за едно денонощие са заразени нови 103 души, като държавата обмисля тотална карантина и забрана на гражданите да излизат навън.

В Италия новозаразениете са над 3900 за едно денонощие./БГНЕС