Нов тежък тест за Левски, излиза срещу Ботев Пд на "Колежа"

След разочароващия минал сезон, феновете на Ботев Пловдив очакват с нетърпение новата кампания. Техните любимци вече са в своя дом „Колежа“ след дълго време домакинстване в Коматево. Ръководството на "канарчетата" беше активно на трансферния пазар през лятото. Отборът има и нов треньор – младият Станислав Генчев. Под негово ръководство тимът записа отлични резултати по време на летните контроли – 4 победи в 5 срещи.

В първия мач от сезона – пловдивското дерби срещу Локомотив, Ботев също беше много близо до победата. Канарчетата водеха в резултата до 77-та минута. Но в крайна сметка двубоят завърши 1-1.

Левски също е с нов наставник в лицето на завърналия се в отбора Николай Костов. Неговите футболисти оставиха добро впечатление по време на подготовката – също записаха 4 победи в 5 контроли. Макар и повечето от съперниците да бяха под класата им.

Още в първия кръг на Първа лига жребият отреди труден съперник за "сините". Те трябваше да домакинстват на бронзовия медалист от миналия сезон – ЦСКА 1948. Футболистите на Николай Костов поведоха в резултата през първото полувреме чрез Рикардиньо. Но в крайна сметка се оказаха с празни ръце накрая. След като допуснаха пълен обрат за загубата с 1-2.

През седмицата Лудогорец успя да се съвземе след катастрофален първи мач срещу косоварския Балкани. Следва домакинство на Етър, който се очаква да има проблеми през тази кампания.

Не се очаква, че след загубата от Крумовград в първия мач от кампанията разградчани са способни на втори провал. Етър не изглеждаше особено добре срещу Славия на стадион "Ивайло", а на "Хювефарма Арена" задачата ще е още по-сложна. Момчетата на Ивайло Петев искат да натрупат ритъм преди важния мач у дома срещу тима на Олимпия Любляна от втория кръг на пресявките за ШЛ.

Програма:

Петък

ЦСКА 1948 - Пирин Благоевград 3:0

ЦСКА - Крумовград 1:0

Събота

19:15 ч, Ботев Пловдив - Левски

21:30 ч, Лудогорец - Етър

Неделя

19:00 ч, Черно море - Хебър

21:15 ч, Локомотив София - Локомотив Пловдив

Понеделник

19:00 ч, Ботев Враца - Славия

21:15 ч, Берое Стара Загора - Арда. /БГНЕС