Нов загубен тайбрек елиминира Димитров от Ролан Гарос

Григор Димитров отпадна от Откритото първенство на Франция по тенис след трисетова загуба от Стан Вавринка в двубой от третия кръг на надпреварата – в отделните части 7-6 (5), 7-6 (4), 7-6 (8).

Въпреки загубата, Григор си тръгва от турнира с гордо вдигната глава, след като спечели два последователни петсетови мача (срещу Типсаревич и Чилич) и бе равностоен на Вавринка.

Двамата довършиха своя мач днес, след като вчера тъмнината прекрати сблъсъка им при резултат 2-0 за швейцарския ветеран. Равностойната игра на корта продължи и в следобедните часове, като първи на напрежението поддаде българинът, който допусна пробив 4-4. Шампионът от 2015 година, обаче, не успя да затвори срещата и след силна игра Димитров достигна до трети последователен тайбрек. В него 28-годишният хасковлия поведе с 6-2 точки, но допусна четири безответни от страна на Вавринка, който в последствие спаси и пети сетбол на българина. Григор успя да предотврати първия мачбол за съперника, но при втория капитулира и така отпадна от швейцареца в трети кръг.

Това бе трето последователно отпадане на този етап на надпреварата в Париж за Димитров, който загуби деветия сблъсък между него и Вавринка в историята на тяхното съперничество, а успехът бе под номер 500 в кариерата на Стан. В спор за място на четвъртфиналите, швейцарецът ще се изправи срещу талантливия грък Стефанос Циципас, който по-рано, също в доиграване, пречупи сърбина Филип Крайнович след 7-5, 6-3, 6-7 (5), 7-6 (6). Това ще бъде първи мач между двамата. /БГНЕС