Нова порция валежи, остава хладно

Днес облачността от запад отново ще се увеличи и ще бъде значителна. Отначало в западните райони, а до края на деня и в останалата част от страната ще превали дъжд, в районите с надморска височина над 800-900 m – дъжд и сняг, предаде репортер на БГНЕС.

На отделни места в Южна България валежите ще са със значителни количества. Ще духа слаб до умерен южен вятър, който през деня в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад. Дневните температури ще се задържат по-ниски от нормалните за месеца. Минималните ще са между 0° и 5°, в отделни котловинни полета в Западна България и малко под 0°, максималните – между 8° и 13°. В София минималната ще е 0°, максималната – около 8°, по Черноморието 11-12, в северните райони около 11-13 градуса, а в Южна България до 14.

В четвъртък преди обяд вятърът временно ще отслабне, по-късно ще се смени с югозападен и отново ще е до умерен. Дневните температури ще се повишат и на места ще достигат 19°-20°. От югозапад облачността отново бързо ще се увеличава, вероятността за валежи е малка. /БГНЕС