Нова сглобка: БСП и ПП-ДБ-СС подготвят общ документ за управление в СОС

Разговор за председател на СОС трябва да се състои сега. Но не по теми като преместването на Паметника на съветската армия, а по сериозни теми и политики, които касаят гражданите. Не е въпросът да се избере определен човек, въпросът е за цялостна политика.


Това каза пред Нова тв общинският съветник от БСП в СОС Ваня Григорова.

Няма вариант да отидем на нови избори за общински съветници, иначе това би бил най-добрият вариант. На първо място, формациите, които получиха най-много места в СОС и кметското място, трябва да разберат, че избирателите не им дадоха право еднолично да наложат монопол над властта в общината и в национално ниво. Трябва да станат по-диалогични. Вече имахме разговор, който бе далеч по-конструктивен. Няма да ги подкрепим за техен представител като председател на СОС, категорична бе Григорова.

Беше ни изпратен един документ, в който са изредени техните виждания по политики. В рамките на днешния ден ние ще допълним, коригираме, и очакванията ни са, че утре ще се видим, за да обсъдим обединения документ и това доколко ще застанем зад тези мерки, които са заложени вътре. Освен мерките, в документа трябва да са записани и графика за вкарването на докладите в СОС, както и срок за изпълнението им, допълни Григорова.

Няма да правим коалиция, не е и сглобка, защото договорките ни нямат стабилни основи. Първо ще се разберем за програмата, после ще говорим за личността на председателя на СОС. Не трябва да позволяваме да се истеризират несъществени проблеми. Може да се обединим само въз основата на лявото, каза още Григорова. /БГНЕС