Нови клипове след фаталната стрелба на Алек Болдуин

Полицията на окръг Санта Фе публикува няколко снимки. Тези видеоклипове показват часовете след трагедията.

Шест месеца след фаталната стрелба от Алек Болдуин, в понеделник полицията в Санта Фе публикува нови видеозаписи. В един от тях Болдуин в ролята си изважда пистолет (който би трябвало да е с халосни патрони) от якето си, след което го насочва към камерата, която е била на грижите на покойната Халина Хътчинс. Един от изстрелите ранява смъртоносно оператора, а след това удря режисьора Джоел Соуза в рамото. По-късно на мястото на инцидента се виждат лекари, които оказват първа помощ на Халина Хътчинс.

Приближавайки се до полицай, 64-годишният актьор се представя като "лицето, което е имало пистолет по време на сцената". "Не, не съм добре", отговаря той на шерифа, все още зашеметен и шокиран от случилото се. Малко по-късно, по време на разпита си в полицейския участък, Алек Болдуин уверява полицаите, че пистолетът "сигурно е бил празен". "Но аз репетирах с пистолет с куршум в него. Нямам думи, трябва да знам как се е случило това! Откъде дойде този куршум?". Съпругът на Хилария Болдуин казва: "[Те] снимаха, всичко беше наред. Джоел беше мой приятел. Аз съм един от продуцентите на филма, работихме заедно по "Rust" в продължение на три години", добавя той.

Служителите разпитват и режисьора Жоел Суза в хотелската му стая, който казва, че е чул "много силен взрив". "Имах чувството, че някой ме удря по рамото, а аз съм на земята. Видях Халина Хътчинс, по чийто гръб се стичаше кръв."

В изявление на шерифа на окръг Санта Фе Адан Мендонза се казва, че разследването продължава, като се очакват резултатите от балистичните и съдебномедицинските тестове. Макар че все още не са повдигнати обвинения, те не са изключени, включително срещу Болдуин. /БГНЕС