Нови пожари в Кюстендилско, изгорели са стопански постройки и посеви

Пет пожара са горели в Кюстендилско, нанесени са щети, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

„Усложнена остава пожарната обстановка в Кюстендилска област – вчера късо съединение е причинило запалване на сухи треви и храсти в землището на село Раненци, пожарът е угасен от 3 противопожарни екипа на РСПБЗН – Кюстендил, щети не са допуснати; небрежно боравене с открит огън е причинило пожар в житен масив в с. Коняво, изгорели са 10 дка посеви, 15 дка овощна градина, пожарникарите са спасили от унищожение 15 дка посеви, 20 дка овощна градина“, съобщават от ОД МВР-Кюстендил.

Късо съединени е причинило пожар в с. Пастух, огънят е унищожил посеви 25 дка, 2 сгради, 2 стопански постройки и фургон. Противопожарните екипи са спасили 6 сгради и 110 дка посеви;снощи пожарът в с. Жиленци – в района на пречиствателната станция, е причинен поради небрежно боравене с открит огън. Противопожарният екип не е допуснал нанасянето на щети.

„И днес продължава доугасяването на пожара в землището на с. Чудинци, снощи малко след 21.30 ч е възникнал горски пожар в района между селата Фролош и Ваксево. Гасенето се осъществява от противопожарни екипи от Рила, Дупница, Кюстендил, служители от горски стопанства и местно население“, уточняват от полицията в Кюстендил. /БГНЕС