Новите министри в гръцкото правителство положиха клетва

След миниреконструкцията на гръцкото правителство, обявена в петък, новите министри, общо шест, положиха клетва пред гръцкия президент Прокопис Павлопулос в присъствието на премиера Алексис Ципрас, съобщи МИА.

Някои министри положиха религиозна, друга гражданска клетва.

Йоргос Катругалос е новият външен министър на Гърция на мястото на Алексис Ципрас, който, освен премиер, беше и ръководител на гръцката дипломация. На позицията алтернативен министър по европейската политика е Сия Анагностопулу, член на СИРИЗА, която е и докладчик по законопроекта за ратифициране на Договора от Преспа, когато беше представен в гръцкия парламент.

От другите промени в гръцкото правителство, вместо Катерина Нотопулу, която е кандидат за кмет на Солун от СИРИЗА, заместник-министър на вътрешните работи, отговорен за Македония и Тракия, е Елефтерия Хазигеоргиу.

Насос Илиопулос, от заместник-министър на труда и социалната защита, е кандидат за кмет на Атина, така че на негово място идва Консантинос Баркас.

Има и промени в Министерството на транспорта и инфраструктурата, където заместник е Танос Мораитис, а в Министерството на миграционната политика заместник-министър е Ангелос Толкас. /БГНЕС