Новият филм от поредицата за Бонд ще се казва "Шетърхенд"

Разкриха работното заглавие, под което ще се снима най-новият 25-и по ред филм за Джеймс Бонд, съобщава Би Би Си.

Британската медия се позовава на списанието „Пръдакшън уийкли“, според което лентата е озаглавена „Шетърхенд“, което в превод означава „Поразяващата ръка“. Според изданието снимките на дългоочаквания филм за британския шпионин ще започнат на 6 април в студията „Пайнууд“ в Лондон. Очаква се Даниел Крейг да се превъплъти за пети и според слуховете последен път в ролята на агент 007.

Премиерата на дълго очакваната лента вече беше отложена веднъж – миналата година, след като носителят на „Оскар“ - режисьорът Дани Бойл, реши да се оттегли от проекта. Първоначално филмът трябваше да тръгне по кината във Великобритания на 25 октомври 2019 година, но сега премиерата е насрочена за 8 април 2010 година, заради пренаписване на сценария. Междувременно Кари Фукунага се съгласи да бъде режисьор на продукцията, което успокои продуцентите и потуши слуховете за прекратяването й.

„Шетърхенд“ е псевдоним, използван от суперпрестъпника Ернст Блофелд в романа на Ян Флеминг от 1964 година „Човек живее само два пъти“. В ролята на злодея в последния филм за Бонд – „Спектър“, се превъплъти Кристоф Валц, като режисьорът Кари Фукунага намекна, че суперпрестъпникът вероятно отново ще се завърне. /БГНЕС