НС гласува Бюджет 2024, промените в Конституцията и ветото на Радев за БТР-ите за Украйна

В предстоящата пленарна седмица народните представители ще проведат първо гласуване на Законопроект за държавния бюджет на Република България за 2024 г., внесен от Министерски съвет, предаде репортер на БГНЕС.

Депутатите ще проведат и второ гласуване на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за счетоводството, както и второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

Народните представители ще гласуват на второ четене и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за акцизите и данъчните складове, както и Законопроект за изменение и допълнение на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

В четвъртък първата фиксирана точка за народните представители ще бъде първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България при условията и по реда на чл. 155, ал. 2 от Конституцията на Република България, внесен от Христо Иванов, Бойко Борисов, Делян Пеевски, Атанас Атанасов, Кирил Петков, Десислава Атанасова и група народни представители.

В четвъртък ще се проведе и ново обсъждане на Закона за ратифициране на Споразумението между Министерството на вътрешните работи на Република България и Министерството на отбраната на Украйна за безвъзмездно предоставяне на бронирана транспортна техника, подписано в София на 8 август 2023 г. и в Киев на 13 ноември 2023 г., върнат за ново обсъждане с Указ № 212 от 4 декември 2023 г. на Президента на Републиката по чл. 101 от Конституцията на Република България./БГНЕС