НС реши: Няма да има комисия за разследване на заплахите срещу Йоловски

Народните представители не подкрепиха предложението на "Възраждане" за създаване на Временна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства, свързани с твърденията на министъра на електронното управление Александър Йоловски, че върху него е бил оказван натиск от депутати, предаде репортер на БГНЕС.


В първото гласуване подкрепа дойде от 78 народни представители. 1 депутат на ГЕРБ-СДС гласува "за", 36 депутати от ПП-ДБ гласуваха "за", 32 депутати от "Възраждане" гласуваха "за", 1 депутат от ДПС гласуваха "въздържал се", 1 депутат от БСП гласува "за", 7 депутати от ИТН гласуваха "за" и независимият депутатът Радостин Василев гласува "за".

Последва и прегласуване на Проекта на решение за създаване на Временна комисия за проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с твърденията на министъра на електронното управление Александър Йоловски, че върху него е бил оказван натиск от народни представители да извършва определени действия. При второто гласуване подкрепа за проекторешението получи подкрепата на 62 депутати. 1 депутат на ГЕРБ-СДС гласува "за", а 8 "въздържал се", 21 депутати от ПП-ДБ гласуваха "за", а 1 "въздържал се", 31 депутати от "Възраждане" гласуваха "за", 2 депутати от ДПС гласуваха "против", 1 депутат от БСП гласува "за", а 16 "въздържал се", 7 депутати от ИТН гласуваха "за" и независимият депутатът Радостин Василев гласува "за"./БГНЕС