НСлС поема разследването за дерайлиралите вагони на гара Пловдив

За инцидента с влаковата композиция в Пловдив беше уведомен главният прокурор и по негово разпореждане следователи от Национална следствена служба (НСлС) поемат разследването. Това съобщи за БГНЕС говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, предаде репортер на БГНЕС.

Екипи от следователи и експерти, които имат опит в разследването на жп-катастрофи пътуват към местопроизшествието на гарата в Пловдив. "Разследването се ръководи на място от окръжния прокурор Румен Попов и в рамките на днешния ден стартираме с огледи на местопроизшествие и разпити на свидетели. Изпращат се мобилните криминалистически лаборатории на място, а експертите, които сме ангажирали да подпомагат разследването са същите, които участваха като подпомагащ екип и при разследването на Хитрино. Собственикът на влаковата композиция е същият, който е собственик и на влаковата композиция в Хитрино“, обясни тя.

Разследва се престъпление по транспорта с причинени имуществени вреди.

От НКЖИ вече съобщиха, че днес от 04:15 ч. е преустановено е движението на влаковете между Пловдив и Филипово (направление Пловдив-Карлово). Причината е дерайлиране на първите три вагона на товарна композиция на частен жп превозвач в гара Пловдив. При инцидента няма пострадали и няма опасност за населението. Назначена е комисия за разследване, която ще установи причините за инцидента. /БГНЕС