Нуно Ешпирито Санто е новият мениджър на Тотнъм

Тотнъм сложи край на търсенето си за нов мениджър, подписвайки с бившия бос на Уулвърхемптън Нуно Ешпирито Санто за срок от две години.

Санто ще води Тотнъм в следващите две години.

„Шпорите“ бяха свързвани с редица заместници след уволнението на Жозе Моуриньо през април, включително Антонио Конте, Дженаро Гатузо, Пауло Фонсека и бившия си мениджър Маурисио Почетино. Но тимът в крайна сметка се спря на Санто, който прекара четири години в Уулвърхемптън, извеждайки ги първо от Чемпиъншип до Висшата лига, а след това и до два последователни завършека на седмо място.

Когато разполагаме със състав, който има качество и талант, искаме да направим нашите фенове горди. За мен е огромна чест и привилегия да бъда тук, има удовлетворение и съм щастлив, очаквам с нетърпение да започна работа. Нямаме никакво време за губене и трябва да започнем незабавно работа, тъй като предсезонната подготовка стартира след няколко дни“, каза той за клубния сайт.

Преди всичко, бих искал да приветствам Нуно в клуба. Трябва да благодарим на нашите привърженици за тяхното търпение през целия този процес. Вече говорих за нуждата от връщане към нашата идентичност, а именно да играем атакуващ и приятен футбол, и Фабио Паратичи и аз вярваме, че Нуно е човекът, който може да поеме нашата талантлива група от играчи, да се наслади на нашите млади футболисти от школата и да изгради нещо специално“, добави президентът на лондончани Даниел Леви.

Новината идва в деня, в който Евертън назначи за нов наставник бившия мениджър на Ливърпул Рафаел Бенитес. Испанецът подписа тригодишен договор с градския съперник на „червените“. /БГНЕС