Нюкасъл победи Уест Хем в дебюта на Стив Брус

Стив Брус замени Рафаел Бенитес начело на Нюкасъл.

Отборът на Нюкасъл победи Уест Хем с 1:0 в мача трето място на приятелския Премиер Лийг Ейжа Трофи в Шнахай. Двубоят бе неофициален дебют за новия мениджър на "свраките" Стив Брус, който обаче изгледа срещата от трибуните на стадиони заради проблеми с работната виза в Китай.

58-годишният специалист замени на поста испанеца Рафаел Бенитес, като се присъедини към лагера на Нюкасъл преди два дни, но днес "свраките" се представиха много по-силно, отколкото срещу Уулвс в първия си мач от надпреварата, когато загубиха с 0:4. Единственият гол в мача отбеляза Йошинори Муто, който се разписа от близко разстояние след центриране на Джейми Стери.

Назначението на Брус бе прието на нож от феновете на Нюкасъл, които са изключително враждебно настроени срещу собственика на клуба Майк Ашли, но халфът на тима Джонджо Шелви защити новия треньор на тима. "Стив е като глътка свеж въздух за нас. Феновете трябва да му дадат шанс и ако играем по същия начин във Висшата лига, както го направихме днес, тогава няма от какво да са недоволни", коментира Шелви. "Трябва да бъдем задружни и да си осигурим дългосрочно оставане във Висшата лига", допълни юношата на Ливърпул. /БГНЕС