Обезопасяват и ремонтират трибуните на Панчаревското езеро по сигнал на кмета на „Панчарево“

Районният кмет на „Панчарево“ Николай Гюров моли спортното министерство да ремонтира дупките на общодостъпните за хората трибуни на Панчаревското езеро, тъй като може да се стигне до нещастен инцидент и да изчисти сметище, образувало се под конструкцията на обекта, който се стопанисва от ведомството. Това става ясно от кореспонденция между Гюров и Министерството на младежта и спорта, изпратена на БГНЕС от районния кмет.

Николай Гюров

В отговор от спортното министерство посочват, че при извършена проверка са установили, че при трибуните има обрушен бетон по стъпалата, счупени плочки и липсващ бетон, като проблемните участъци са цели 29.

Експертите от ведомството потвърждават и за образувалото се сметище под трибуните, но поясняват, че няма как да бъде изчистено, заради липсата на достъп до него.

В писмото си до районния кмет, от спортното министерство посочват, че са наредили на стопанина да обезопаси обекта, а в срок от 15 дни да бъдат монтирани капаци от бетон и уверяват, че в момента проблемните участъци са обезопасени с капаци от хидрофобен шперплат. /БГНЕС

Тагове: