Облак преподписа с Атлетико до 2023

Вратарят на Атлетико Мадрид Ян Облак подписа нов договор, който го оставя на „Уанда Метрополитано“ до 2023, обяви столичният клуб. Това е отлична вест за „дюшекчиите“, след като 26-годишният страж се утвърди като един от най-добрите на своя пост след присъединяването си към клуба през 2014.

Облак преподписа с Атлетико Мадрид до 2023 и заяви, че е щастлив в клуба.

„Ян Облак удължи договора си с Атлетико Мадрид до 30 юни 2023 година“, се казва в клубно изявление. „Словенският играч подписа новия си контракт, който го оставя в клуба и през следващите четири сезона“, се добавя в него. Предишният договор на Облак съдържаше откупваща клауза на стойност 100 млн. евро, която вероятно се е покачила в новия му контракт. Според информации в испанските медии, новата освобождаваща клауза ще бъде от порядъка на 120 млн. евро. Новото споразумение слага край на слуховете около евентуално напускане на словенския страж през лятото. Според изявлението на Атлетико, Облак е споделил, че „много щастлив от преподписването с клуба“. Самият той добави: „Винаги ще давам най-доброто от себе си за клуба и ще продължа да работя усилено“.

Облак има 203 мача за Атлетико и запази вратата си суха във впечатляващите 115 от тях. Той попадна и в „Отбора на годината“ в Шампионска лига в два последователни сезона – 2015/16 и 2016/17. /БГНЕС