"Облекчения" за големи магазини няма да има

Големите магазини за нехранителни стоки все пак ще попаднат в мерките за ограничаване разпространението на коронавируса, след като премиерът Бойко Борисов нареди на министъра на икономиката да отмени издадените по-рано днес указания.

Така указанията, които се отнасяха до реорганизирането на дейността на самостоятелните обекти-магазини за нехранителни стоки в търговските центрове, до които има директен достъп (вход) от улица или паркинг и магазините с нетна търговска площ над 300 кв. м., предлагащи нехранителни стоки, отпадат.

От Министерство на икономиката съобщиха, че решението е взето с оглед на равнопоставеност между отделните браншове, както и заради краткия срок на предстоящо действие на взетите противоепидемични мерки със заповедта на министъра на здравеопазването, които са за периода от 22 март до 31 март.

БГНЕС припомня, че по-рано днес собствениците на заведения и ресторанти се възпротивиха на "облекченията", които големите вериги магазини получават, а редица представители от търговията трябва да понесат най-тежките последствия. /БГНЕС