Обнародваха указа за награждаването на акад. Христо Григоров

В днешния брой на „Държавен вестник“ е обнародван указа за награждаването на акад. Христо Григоров с орден „За граждански заслуги“ първа степен.

„Награждавам Христо Генадиев Григоров с орден „За гражданска заслуга“ първа степен за значимия му принос и изключителни заслуги към Република България в областта на медицината и хуманното дело“, се казва в указа, подпечатан с държавния печат.

Повече от 25 години акад. Христо Григоров работи всеотдайно за укрепване и утвърждаване на БЧК като модерна и ефективна организация с европейски облик, която неизменно подпомага държавата в хуманитарната област и застава до институциите в едни от най-тежките моменти при бедствия, аварии и кризи от различен характер.

БЧК застана рамо до рамо с институциите и в борбата с COVID-19. Целият ресурс на организацията е ангажиран с действия, целящи да подпомогнат държавата в стремежа ѝ да ограничи разпространението на коронавируса в страната, доброволците на БЧК са на първа линия ежедневно, оказвайки подкрепа на най-уязвимите и застрашени групи от населението. /БГНЕС