Обнародван е указът за съставяне на кабинет

Държавен вестник обнародва указа на президента Румен Радев за възлагане на Асен Василев от Продължаваме промяната да състави кабинет, предаде репортер на БГНЕС.

Указът е публикуван под № 164 и гласи, че е за възлагане на кандидата за министър-председател Асен Васков Василев да състави правителство.

БГНЕС припомня, че „Продължаваме промяната“, „БСП за България“, „Демократична България“ и независимите депутати, отцепили се от „Има такъв народ”, сформираха работна група за изготвянето на управленска програма на правителство в рамките на настоящия парламент с министър-председател Асен Василев. Приоритетите по програмата ще обхващат времева рамка за близките 6 – 9 месеца.

ПП проведе срещи за съставяне на кабинет в това НС с БСП и ДБ в събота и с отцепилите се от ИТН депутати в неделя. След срещите стана ясно, че парламентарно представените групи имат желание да работят в посока за съставяне на правителство, за да избегнат четвърти предсрочни избори, но при условие, че в управленската програма има заложени ясни приоритети, както и срокове за осъществяване. /БГНЕС